PLASZTIKKÁRTYA KÉSZÍTÉS

PLASZTIKKÁRTYA GYÁRTÁSA

A műanyag kártya gyártása több féle módon történhet. Az alkalamazandó eljárást, eljárásokat leginkább a gyártandó mennyiség és a grafikai kivitelezhetőség határozza meg.

OFSZET NYOMDAGÉPPEL

A plasztikkártya grafikai kivitelezése alapvetően nyomdai technológiával történik. Nagy mennyiségnél ofszet nyomdagéppel készül a kártyák nyomata. Fontos különbség az egyéb nyomdai termékekkel szemben, hogy a kártya műanyag alapú. A nyomat műanyagra kerül, ami a nyomdagép speciális felkészítését és speciális festék alkalmazását követeli meg.

DIGITÁLIS GÉPPEL

Kisebb példányszámú műanyag kártya nyomatának kivitelezése digitális nyomdagéppel a legkedvezőbb. ( néhány ezer db. ) A digitális gépek rohamos fejlődése teszi lehetővé a műanyagra való közvetlen nyomtatást egyre jobb minőségben és színhűségben. Napjainkban a digitális nyomat minősége egyre versenyképesebb az ofszet technológiával. Előnye a gyorsaság, viszont nem lehet vele minden grafikát tökéletesen kivitelezni.

A fenti két tecnológiával készülő kártya közös jellemzője, hogy a kártyák mindig íven nyomtatódnak. Külön íven az előoldal és külön íven a hátoldal. Az ívek a nyomtatás után össze vannak forgatva, majd laminálásra kerülnek. Itt kapnak 1-1 víztiszta fedő fóliát, ami a nyomatot védi és tartóssá teszi a kártyát, valamint alkalmassá teszi a megszemélyesítésre. Egy-egy kártya 4-5 rétegből kerül laminálásra.
Ezen eljárás során kerül a kártyába az esetlegesen szükséges RFID tecnológia, chip vagy mágnescsík is.
A kártyák felülete lehet fényes vagy matt. Matt felület alkalmazása elsősorban a sötét alapszínű kártyák esetén javasolt.

Az összelaminált ívek stancolásra kerülnek, így lesznek a kártyák az ISO szabványoknak megfelelő méretűek.

A különböző opcionálisan rendelhető elemek, mint pl. aláíráscsík, hologram, lekaparós réteg már közvetlenül a kész méretű kártyára kerülnek fel különböző technológiákkal.

KÁRTYA NYOMTATÓVAL

Néhány darabos kártya gyártást ún. kártya nyomtatóval célszerű kivitelezni.

Ez a technológia leginkább megszemélyesítésre való, de a gépek fejlettsége lehetővé teszi már az egyszerűbb grafikai tervek teljes nyomtatását is kifutó méretben. Ennek az eljárásnak a lényege, hogy egy előre gyártott (fehér) műanyag kártya kerül felülnyomásra közvetlen vagy közvetett hőszublimációs eljárással. Tipikus alkalmazási terület az azonosító kártyák készítése, megszemélyesítése. Nagyobb jelentőssége ott van ahol arcképes igazolvány, belépő kártya vagy azonosító kártya szükséges.

A fenti széleskörű eljárásokat áttekintve látható, hogy ha megrendelőnkké válik akkor a legjobb minőséget fogja kapni legyen szó a náhány darabtól a néhány százezer darabig.

A műanyag kártya ellátható még arany, ezüst metál színnel, UV nyomtatással, készülhet átlátszó vagy áttetsző alapanyagból. – A lehetőségeknek csak az Ön fantáziája szabhat határt.

PLASZTIKKÁRTYA MEGSZEMÉLYESÍTÉS

A műanyag kártyák névre szólóságát, megkülönböztethetőségét, egyedivé tételét megszemélyesítéssel érjük el. Több fajtája létezik:

VIZUÁLIS

– dombornyomás: az ügyfél neve, száma, adatai a kártya anyagába bevésődik majd színezésre kerül.

– vésés: az ügyfél neve, száma, adatai a kártya anyagába bevésődik majd színezésre kerül.

– síknyomtatás: az adatok egyszerűen rányomtatódnak a kártya felületére-felületébe valamilyen tecnológiával ami lehet hőszublimáció, lézer, vagy tintasugaras eljárás.

– vonalkód: alapvetően a síknyomtatás valamelyik fajtájával kerül felvitelre a kártyára.

ELEKTRONIKUS

– mágnescsík írása (kódolása) : betűk és számok írhatóak a mágnescsíkra ISO szabványban foglaltak szerint

– chip írása (kódolása) : a megszemélyesítés során lehetőség van az RFID és az érintkezővel ellátott chipek programozására, adattal való feltöltésére. Ez mindig igény, chip és alkalmazás specifikus. Ez informatikai és programozói feladat.

Megszemélyesítést hozott (nem általunk gyártott) kártyára is vállalunk amennyiben az alkalmas rá.

Miért válassza az S-Card-ot?

Országosan ingyenes szállítás

Ingyenes minta készítés

Kiemelkedő minőség

Grafikai tanácsadás

Rövid határidő

Online látványterv küldés

Töltse ki az alábbi űrlapot, és mi 1 munkanapon belül válaszolunk.

Jelölje be, melyik kártyánk érdekli

V.I.P. kártyaHűség/loyalty kártyaPartner/ügyfélkártyaTörzsvásárlói/pontgyűjtő kártyaAjándék/gift kártyaAzonosító kártyaKulcskártyaKlub/tagsági kártyaÁtlátszó/áttetsző kártyaRFID-NFC

home_bottom